Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4 tipp a fényvédő stift használatához

 

A fényvédelem nem csak a nyári napokon fontos, hanem az egész évben. A fényvédő stift egy praktikus és hatékony termék, amelyet bárhová magaddal vihetsz, és könnyedén alkalmazhatsz, azonban a megfelelő használata nem feltétlenül egyértelmű mindenki számára. Íme néhány hasznos tipp, hogyan használd jól a fényvédő stiftet, hogy maximális védelmet biztosítsa számodra.

 

1. Melegítsd fel a stiftet a csuklódon

Mielőtt elkezdenéd használni a fényvédő stiftet (főleg új esetén), melegítsd fel azt a csuklódon/kézfejeden. Ez segít abban, hogy a stift könnyebben felvihetővé váljon és egyenletesebben eloszlatható legyen a bőrödön. Egyszerűen dörzsöld néhányszor a csuklódon, hogy a stiftben lévő összetevők megpuhuljanak, és így kényelmesebben és hatékonyabban tudd alkalmazni.

 

2. Belülről kifelé és kelfelé húzó mozdulatokkal vidd fel

A fényvédő stiftet belülről kifelé, és felfelé húzó mozdulatokkal vidd fel az arcodra és akár a tested többi részére. Ügyelj arra, hogy ne hagyj ki nehezen elérhető helyeket, mint például az orrcimpák, a fülek mögötti területek vagy a hajvonal. Ezek a területek ugyanolyan fontosak, mert ki vannak téve a nap káros hatásainak. 

 

3. Vigyél fel minimum 4-5 réteget

Ahhoz, hogy elérd a fényvédő által nyújtott teljes védelmet (ami a termék csomagolásán fel van tűntetve), például az SPF 50-et, fontos, hogy legalább 4-5 rétegben vidd fel a fényvédőt. Az egy réteg nem biztosít elegendő védelmet, ezért ne spórolj a mennyiséggel. Több rétegben felvitt fényvédő jobban garantálja, hogy bőröd teljesen védett legyen a nap káros sugaraitól.

 

4. Dolgozd be a bőrödbe

Miután felvitted a fényvédőt, dolgozd be alaposan a bőrödbe. A stift használata után előfordulhat, hogy néhány részt nem fedtél le megfelelően, különösen az olyan területeken, mint a szemkörnyék és az orrcimpák. Használd az ujjaidat, hogy ezeket a részeket is alaposan bekenjed, és biztosítsd, hogy mindenhol egyenletesen eloszlatott fényvédő legyen.

 

Összességében a fényvédő stiftek különösen praktikus termékek mindazok számára, akik napközben szeretnék könnyedén újra felvinni a fényvédőt. A kis és praktikus méretük lehetővé teszik, hogy bármilyen táskában könnyedén magaddal vidd őket, ráadásul még a smink fölött is alkalmazhatók. Azonban fontos kiemelni, hogy a hatékony védelem érdekében szükség van a rétegezésre, és mivel bizonyos területek nehezen elérhetők velük, inkább másodlagos fényvédőként javasoljuk a klasszikus krémek mellett.